Szavalóversenyt tartottak Bécsben az Arany János-emlékév alkalmából

2017.04.24
Az Arany János-emlékév alkalmából rendezett szavalóversenyt az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete március 25 – én szombaton a bécsi Collegium Hungaricum épületében. A versenyre több mint száz nevezés érkezett. Ausztriából, Magyarországról, Felvidékről, Erdélyből és Németországból is érkeztek a versenyzők: óvodás korúak és felnőttek egyaránt. A részvevők nyelvtudások szerint is több kategóriában versenyezhettek attól függően, hogy anyanyelvként, második nyelvként vagy idegen nyelvként tanulják a magyar nyelvet.

 

A vendégeket Mentsik Szilvia, az AMAPED elnöke, majd ifj. dr. Bertényi Iván, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója, s végül a zsűri nevében  Szoták Szilvia, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet Nyelvtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának főtanácsadója köszöntötte. Ezt követően a Csepregi Vegyeskar Egyesület kórusa lépett fel.

Arany János költeményei között mindenki megtalálta a számára kedves verset, a versenyzők ezzel nemzetünk híres költője előtt tisztelegtek.

A zsűri tagjai voltak: Szoták Szilvia, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet Nyelvtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának főtanácsadója; Hegedűs Ildikó, a Győri Nemzeti Színház színész-rendezője; dr. Szaffkó Péter, a Debreceni Nyári Egyetem ügyvezető igazgatója; valamint Kakuk János, a Kisalföld Kultúrájáért Egyesület elnöke.