Bemutatták Aczél Petra Neked van igazad? című könyvét

2017.04.12
A Magyar Nyelvstratégiai Intézet támogatásával jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? Érvelés és meggyőzés a gyakorlatban című könyve. Bemutatója 2017. április 10-én, 17 órakor a Budapesti Corvinus Egyetem Központi könyvtárának Akvárium termében volt.

 

A kötetet dr. Németh Zoltán, az Enetha Learning tudásmenedzsment igazgatója, a magyar TEDxWoman felkészítője, a hazai ToastMaster Klub alapítója mutatta be. A prezentáción részt vett Pelle Veronika és Deli Eszter is, mindketten doktoranduszok, a BCE MKI fiatal oktatói. A szerzővel Sipos Júlia vezető szerkesztő, tudománykom- munikátor beszélgetett; a rendezvényt Rétvári Márton Gergely, a BCE MKI oktatója moderálta.


A kötetről:
„Ez a kis könyv azoknak szól, akik hiszik, hogy a jó beszéden és beszélőjén sok múlik. Azoknak szól, akik igényesen szeretnének beszélni mindannyiunk számára fontos dolgokról. Diákoknak, akik még nem vették észre, hogy a világ csupa érvelés. Fiataloknak, akik tartanak attól, hogy valamit „rosszul mondanak”, és ezért magukban tartják ragyogó ötleteiket. Tanároknak, akik önálló intellektuális teljesítményre biztatják tanítványaikat. Szülőknek, akik elfogadják, hogy minden otthon kezdődik: a jó beszédre való képesség is. És mindazoknak, akik megütközve hallgatják mások nyilatkozatait, de ha rájuk kerül a sor, önmagukkal még kritikusabbak – és talán joggal.

Az érvelés az egyik legjobb társasjáték. De ebben nem a szerencse dönt, és a tétje is nagyobb annál, mint célba érni a pályán. Aki érvelni tud, az képes formálni a világ erőit és élni a pillanattal, jogaival.

Érvelni jó, meggyőzni fontos. Hatni felelősség. Ezeken az elveken alapszik mindaz, ami következik.”      

Forrás: Aczél Petra, Neked van igazad? Érvelés és meggyőzés a gyakorlatban, Tinta, 2017.