Tanácsadó Testületi ülés 2016.06.10.

2016.08.01
2016. június 10-én a Magyarság Háza Deák-termében lezajlott a Magyar Nyelvstratégiai Intézet Tanácsadó Testületének szokásos első félévi ülése.

A tanácskozáson a Tanácsadó Testület tagjai mellett jelen voltak a Magyar Nyelvstratégiai Intézet főosztályvezetői, két főállású és egy megbízott munkatársa. Az ülést Mohos László szervezési főosztályvezető vezette. 

A két tudományos főosztályvezető, dr. Bódi Zoltán és dr. Szépe Judit beszámolt a MANYSI 2015. második félévi és 2016. első félévi munkájáról, kiadványairól, konferenciáiról, különös tekintettel a nyelvstatégia, az anyanyelvi nevelés, a közoktatás, a magyar mint idegen nyelv tanítása, a  világos, közérthető fogalmazás, az informatikai kutatás, a névtani kutatás, valamint a hátrányos helyzetű csoportok nyelvhasználati kutatása témákra. Dr. Eőry Vilma szaktanácsadó pedig tájékoztatta a Tanácsadó Testületet a 2016. évi Czuczor Gergely-ünnepségsorozat programjairól.

A Tanácsadó Testület jelenlévő tagjai kérdéseikkel, észrevételeikkel és írásbeli hozzászólásaikkal segítették a MANYSI további munkáját.  A MANYSI a Tanácsadó Testület tagjainak ajánlásaival módosítja, illetve kiegészíti a  munkaterveit és dokumentumait.