Helyszín:
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara
Cím:
1083 Budapest, Práter u. 50/a
Dátum:
2017.01.18. - 2017.01.20.
Szervezők:
MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottság (MTA MNYOB), Magyar Nyelvstratégiai Intézet (MANYSI), Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE)
Meghívó:
 

Magyar szaknyelvek a Kárpát-medencében

nemzetközi magyar szaknyelvi konferencia

A konferencia időpontja: 2016. január 18-19-20. (Szerda – csütörtök – péntek)
A konferencia helyszíne: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara (1083 Budapest, Práter u. 50/A)
A konferencia rendezői: MTA  Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottság (MTA MNYOB)
Magyar Nyelvstratégiai Intézet (MANYSI)
Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE)

A konferencia célja, hogy számba vegye a szaknyelvek oktatása, kutatása és használata területén folyó tevékenységeket, és azonosítsa azokat a nyelvstratégiai szempontból releváns problématerületeket, amelyeket az eddig megkezdett tevékenységek lefednek, illetve amelyeket nem, és ahol ezért a kutatásnak és a fejlesztésnek a szervezésen túl kezdeményező feladatai lehetnek. A konferencia elsősorban a magyar szaknyelvekről és szakmai nyelvhasználatról (és a magyarok által szakmai célból használt egyéb nyelvekről) szól, de egyáltalában nem csak alkalmazott nyelvészek részvételére számítunk, hanem olyan személyekére és intézményekére, amelyek közvetlenül vagy közvetve érdekeltek magyar anyanyelvű fiatalok szakmai képzésében és továbbképzésében, illetve a magyar nyelv bármilyen szakmai tevékenység keretében történő használatában.

Regisztráció:

A konferencián való részvétel ingyenes, de konferenciacsomagot és a kerekasztalokon való aktív részvételt csak a 2016. január 12. csütörtökig előre jelentkezőknek tudunk biztosítani. Ehhez alább tölthető le a jelentkezési lap, amelyet 2016. január 12. csütörtökig kell kitöltve visszaküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus postacímre. Információt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus postacímen lehet kérni. Minden érdeklődőt szívesen látunk!

Üdvözlettel
a konferencia szervező bizottsága nevében a társelnökök:

Prof. Dr. Bencze Lóránt, a MANYSI igazgatója
Prof. Dr. Prószéky Gábor, a MANYE/MTA MNYOB elnöke

A konferencia programja és a jelentkezési lap alább tölthető le.